zelfverdedigingstraining zelfverdedigingOnze visie op zelfverdediging

De primaire focus is niet er mooi uitzien, wél doen wat werkt. En dat is niet altijd 'mooi' of 'elegant'.

Zelfverdediging moet eerst en vooral effectief zijn (doen wat werkt) en pas erna efficiënt (het vloeiend doen). Als u dit vergeet dan kan u zeer effectief leren worden in inefficiënte dingen. Dat is wat we vaak zien in organisaties die leerlingen dwingen te bewegen volgens 'hun stijl' ook al is hun lichaam hiermee niet compatibel of ook al past dit niet bij een realistische situatie die altijd dynamisch en onvoorspelbaar is. Traditie is op zich niet slecht maar dogma is dat wel.

Wij volgen de OpenJutsu visie op training.

Geweld is een dynamisch gegeven en u kunnen aanpassen aan de situatie is een cruciale eigenschap. Daarom zullen wij eerst focussen op effectief zijn, ook al doet u de dingen (nog) niet vloeiend: als u de juiste dingen doet, dan zullen we dit erkennen.

Dus de methode in onze zelfverdedigingstraining is eerst en vooral gericht op effectief zijn. Uiteindelijk zal u degene zijn die de principes integreert op maat van uw lichaam. We zullen u in dit proces begeleiden en helpen om u efficiënter te maken in de uitvoering. Maar eerst en vooral leren we u doen wat werkt in een echte situatie.

Kortom, we geven u principe-gedreven zelfverdedigingstraining. Principe-gedreven training geeft prioriteit aan het eindresultaat en niet op de vorm of techniek. Dit in tegenstelling tot stijl-gedreven systemen waarbij u uzelf moet forceren om te passen in een bepaalde 'stijl'-pasvorm, ook al werkt deze minder goed voor u.

Wil u graag meer weten of deelnemen aan onze elite zelfverdedigingstraining? Contacteer ons.